maanantai 25. helmikuuta 2013

Veikkola match show

Eilen 24.2 pakkasimme kimpsut ja kampsut kassiin, pakkasimme koirat autoon ja ajoimme äitini kanssa isovanhempien luo Saloon jonne Napo jäi päivähoitoon. Frodon ja äitin kanssa jatkoimme matkaa vielä noin tunnin verran ennen kuin saavuimme Veikkolaan FinnAnin hallin pihalle. Paikalla oli jo runsaasti autoja vaikka ilmoittautuminen oli hädintuskin edes alkanut. Menimme ilmoittamaan Frodon pentuluokkaan ja Frodo oli pentu numero 20. Halli oli suht tilava, keinonurmi pohjainen ja lämmitetty. Etsimme mukavan rauhallisen paikan kehien laidoilta johon kannoimme kamamme ja aloimme valmistautumaan kehää varten. Ravasimme Frodon kanssa hetken aikaa tyhjässä kehässä, että Frodo tajuaa, mistä tässä onkaan kyse. Odottelimme kehän alkua noin tunnin ja siinä ajassa halli täyttyi täyttymistään, viereemme asettui nainen kolmen sileäkarvaisen noutajansa kanssa ja kävi ilmi, että nuorin noutajista, joka oli tulossa pentuluokkaan oli saanut numeron 70. Paljon pentuja siis paikalla!  Pentukehä lähti pyörimään isoimmassa kehässä ja samaan aikaa alkoi veteraanit ja sekarotuiset. 

Kun vihdoin pääsimme itse Frodon kanssa kehään oli vastassamme reilu 4kk vanha vinttikoira. Frodo seisoi todella hyvin ja vähän jopa ihmettelin kun muut koirat eivät sitä juurikaan kiinnostaneet koko hallissa. Tuomari kehui Frodoa ja sen käytöstapoja pöydällä kun nätisti antoi poika katsoa hampaat ja muutenkin tunnustella. Liikkumisessa tuli pari innostuksen laukkapomppua, annettakoon se anteeksi kun olihan kyseessä sentään ensimmäinen näyttelyihin liittyvä tapahtuma.. Tuomarin tutkittua molemmat koirat alkoi hän pohtimaan nauhojen kohtaloa.. Hetken aikaan mietittyään ojensi hän punaisen nauhan minulle ja sanoi että ''tällä kertaa näin, jos toinen koira olisi ollut reippaampi niin en tiedä, miten päin olisi mennyt..'' Ja taas jatkui pitkä odottelu että kaikki loput reilu 50 pentua on jaettu sinisiin ja punaisiin. Lopulta kun sinisten kehä alkoi niin oli kaksi muuta kehää ja aivan tyhjät ja kaikki muut lähteneet paitsi tietenkin pennut. Siniset menivät kehään kahdessa erässä. Kehää ja tuomarin toimintaa kun seurasi niin huomasi varsin hyvin mistä roduista tuomari tykkää ja mistä ei... Eräästäkin pienestä rodusta oli peräkkäin kolme koiraa ja kaikki jatkoivat ensimmäisestä erästä 10 parhaan joukkoon vaikka koirat tuskin edes juoksivat vaan suurimmaksi osaksi niitä vedettiin perässä kun eivät liikkuneet.. Toinen silmään pistänyt tapaus sattui kun koirien piti juosta numero järjestyksessä ja kokoa ei huomioitu mitenkään, ensin meni tanskandoggi, perässä tuli pieni chihuahua ja siinä vaiheessa kun tanskandoggi oli alle puolen metrin päässä suurine tassuineen niin tokaisi tuomari chihuahuan omistajalle että ''voitte lähteä kun ei tuo koira näytä liikkuvan eteenpäin..'' Jokseenkin järjetöntä..

Kun vihdoin alkoi punaisten kehä niin olimme ensimmäisessä porukassa, tällä kertaa tuomari jopa laittoi isot koirat porukan eteen.. Meidät tuomari tiputti puolenvälin paikkeilla ja jäljelle jäi vain parinrotuisia koiria.. Ja kun punaisia pentuja oli jäljellä kymmenen parasta niin joukossa oli yksikin suurtarotua edustava pentu, joka ontui niin selvästi että olisi se heti pitänyt kehästä poistaa... 

Kaikenkaikkiaan koimme hienon päivän ja saimme varmuutta tulevaisuuden näyttelyitä ajatellen. 
Eli Frodo tänään PUN- (pentuja 72kpl)

Vielä pari kuvaa, aivan surkeita.. 



Punasten kehässä, Frodo asetellu itse itsensä

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oi! kiitos kun sanoit! olin vaihtanut vahingossa yhtä asetusta ja piilottanut kaikki (:

      Poista