lauantai 13. huhtikuuta 2013

Agitusta ja vähän jotain muuta

Eli noin kuukausi sitten aloitettiin Frodon kanssa tuo agilityn alkeis kurssi. Laji oli minulle kuten tietenkin myös koiralle täysin uusi.(toki tiesin lajin perus jutut mutta kokeillut en ollut koskaan). Tänään oli kurssin toiseksiviimeinen kerta eli viides kerta. Voin iloisin mielin sanoa, että on tuokin otus jotain oppinut! Ensimmäisellä kerralla harjoittelimme paria perus käskyä agilityyn liittyen ja myös perus hyppyestettä, puomi tosin oli vielä maassa/rannekorkeudella Frodon iän vuoksi. Toisella kurssin tunnilla harjoittelimme jo joitakin esteitä yksittäin esim lyhyttä putkea, muuria, pituusestettä, rengasta, pöytää, pussia käärityllä pussilla. Harjoittelimme myös lyhyttä kolmesta hyppyesteestä koostuvaa suoraa sarjaa, ensin yhden yli ja kipolle, sitten kahden yli ja kipolle ja viimeisenä kolmen yli ja kipolle. Kolmannella ja neljännellä tunnilla harjoitenltiin lisää yksittäis esteitä ja tehtiin lyhyitä sarjoja. Tänään viidennellä tunnilla oli ohjaajille haasteellisempi rata johon liittyi puolen vaihtoja koiraan nähden. Hyvin siitäkin Frodon kanssa selvittiin. Tänään pussikin oli jo koko pituudessaan ja putki täyspitkänä kaarella. Nyt alkaa jo huomaamaan että Frodo tykkää todella käydä tuola koska kun tuon vakio repun alakertaan jossa kulkee kaikki kurssilla tarvittavat välineet niin menee Frodo jo ihan sekaisin ja istuu vaan oven edessä että joko mennäään ja treeni halliin kun päästään sisälle niin kyttää Frodo vaan kokoajan minua että joko mennään tekemään jotain hauskaa. Esteille on tullun parin viimekerran aikana rutkasti lisää vauhtia.

Lajista kunnolla innostuneena ilmoittauduin mukaan myös lutusten agility kurssille joka alkaa 9.5. Meillä on Frodon kanssa nyt keväällä neljä eri näyttely visiittiä ja mennään niihin katsomaan että mitä mieltä tuosta ollaan. Jos Frodoa pidetään liian suurena(viimeksi mitattuna 36,5cm) niin saatetaan siirtyä kokonaan agilityn puolelle eikä niinkään keskityttäisi näyttelyihin eli jätettäisiin näyttelyt kokonaan Misterille (:

Ensiviikon alkupuolella olisi tarkoitus ajaa Harjavaltaan Frodon kasvattajalle ja samalla Misterin omistajalle siistimään vähän poikia, sillä Frodolla on tasan viikon päästä eli 20.4 ensimmäinen näyttely, Laitila RN jonne on ilmoittautunut vain 3 mustahopeaa käppänäää. Viikko Laitilan näyttelyn jälkeen mennään käymään Lahden KV näyttelyssä..

Ilmoitin muuten Misterin tänään näyttely kurssille, että oppisi sekin jotain (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti